jueves, 28 de septiembre de 2017

Grup Balint

Mensualment s'organitza una trobada de residents en diferents anys de formació per participar en un grup Balint. Però... que és un grup Balint?

La Balint Society va ser fundada l'any 1969 i és una associació de metges d'Estats Units que dóna importància a la utilització per part del personal mèdic de l'emoció com a potencial terapèutic en la relació metge-pacient. La societat va ser creada com a continuïtat dels esforços de Enid i Michael Balint, fundadors d'una escola al 1950 per impartir classes sobre la relació metge-pacient a altres metges. 
A l'any 1960 Michael Balint publica el relat de la seva experiència clínica en el camp de l'interconsulta mèdica-psicològica en un llibre titulat "El metge, el seu pacient i la malaltia".
El grup Balint fa hometage al seu creador i consisteix en un grup de metges coordinats per un professional de la salut mental, reflexionant sobre l'experiència de la subjectivitat en la seva tasca quotidiana. 

Els residents expliquem, compartim i reflexionem sobre les nostres emocions viscudes en l'àmbit sanitari, tant a la consulta com a l'hospital. En tot moment coordinats per la Paola, la nostra psicòloga, qui també ens dóna consell professional.


No hay comentarios:

Publicar un comentario